Al op 1 april 1976 startte Matruschka Speelgoed. Nog niet als zelfstandige winkel en ook nog niet met die naam, maar met één plankje speelgoed in het toenmalige Reformhuis Reurik. Al snel werden dat twee en vervolgens drie planken tot het speelgoed verhuisde naar een kamer achter het reformhuis. Dit duurde tot 1 november 1980. Toen startte Matruschka, onder leiding van Jettie Reurik, als winkel in een apart pand.

In 1990 werd de winkel voortgezet door Marijke en Micheline; de laatste stopte in 1997. Per 1 januari 2014 stopte ook Marijke en werd de winkel overgenomen door Willemijn Lammerts van Bueren.

Van meet af aan hebben natuurlijke materialen en de fantasie stimulerend speelgoed een belangrijke plaats ingenomen in ons assortiment. In de loop der jaren is ons aanbod uitgegroeid tot een breed assortiment voor veel leeftijden. Naast speelgoed kwam er direkt in het begin ook vraag naar wollen kleertjes en ondergoed, knutselmaterialen en boeken, zodat wij ook op dit gebied veel te bieden hebben. Matruschka is al ruim 33 jaar een begrip in Den Haag.

In April 2018 is de winkel na vele jaren op het Anna Paulownaplein gezeten te hebben verhuisd naar de Van Hoytemastraat. In deze winkelstraat hoopt Matruschka nog vele jaren voort te mogen bestaan!

 

* * * * *

 

Echt speelgoed wekt in een kind gevoel voor vorm en kleur. Het nodigt uit tot actief spelen, tot zelf bedenken, vormgeven en veranderen. Dat geeft fantasie en ruimte.

 

Wij stellen hoge eisen aan 'goed speelgoed'. Het is zorgvuldig geselecteerd op materiaal, vormgeving, verpakking en niet te vergeten veiligheid !

Kortom, bij ons staat het kind centraal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Tekenen van het overnamecontract op 24 december 2013